Agak sebuk sekali dalam bulan puasa ini nak update blog nie bukan apa aku dengan isteriku dah buat bisnes untuk mencari duit lebih untuk hari raya ini, jual kerepek. Aku ambil secara bundel kat Sepang dan pack semula dan jual kat bawah flat aku, sambutan agak memuaskan dan ada juga yang nak tempah, kira Alhamdulillah. Sabtu dan Ahad pula dalam masa 2 minggu ini, aku dengan keluargaku balik Penang dan Johor untuk berbuka puasa dengan keluargaku dan keluarga mentuaku. Sabtu dalam minggu ini pula nak pergi ambil stok kerepek baru, agak kelam kabut sikit dalam bulan puasa ini. Kami sekeluarga sudah sepakat akan mengadakan open house pada 3/10/09 ini, pengumuman secara rasmi akan diumumkan tidak berapa lama lagi. Diharap member-member lama akan berhimpun kat umah aku ini. Istimewanya open house ini ialah bukan sahaja untuk menyambut hari raya malah menyambut setahun hari kelahiran anak kami, FATIHAH NAJWA .........

Isu pemindahan kuil agak panas di negeri Selangor. Perarakan membawa kepala lembu amat aku kecam, bukan sahaja tidak menghormati agama Islam itu sendiri malah agama orang lain juga. Bayangkanlah isi yang ada dalam kepala lembu itu boleh dimakan tetapi segelintir manusia yang beragama Islam yang cukup emosi dalam mengheret kepala lembu yang masih berdarah sambil memijaknya cukup aku katakan BODOH. Rezeki menerusi binatang yang halal yang Allah S.W.T berikan kita perlakukan sebegitu. Begitu juga terdapat agama lain yang menyimbolkan lembu itu adalah suci. Ajaran agama Islam tidak mengajar umatnya mencaci agama lain, sedihnya kita telah menampakkan keburukan agama kita kepada orang bukan agama Islam, bagaimana orang yang bukan beragama Islam agak tertarik dengan ajaran Islam jikalau orang Islam itu sendiri tidak menunjukkan sifat agama Islam yang sebenar.

Bersyukur pemindahan kuil ke seksyen 23 dibekukan, nampaknya penduduk disana membantah, jadi MB Selangor perlu menghormati pendirian mereka. Carilah tempat yang majoriti beragama Hindu. Parti politik lain jangan dok melagakan isu ini, ini isu sensitif.

0 comments:

Post a Comment

Jurnal mr KA

Yup. Im KA not KJ.

Followers